İnternet Bankacılığı Kişisel Tecrübe

loading...


İnternet Bankacılığı Nedir?

İnternet Bankacılığı internete bağlanabildiğiniz her yerden, banka şubesinden yapabileceğiniz birçok işlemi yapabildiğimiz bankanın bize sunmuş olduğu hizmettir.

İnternet Bankacılığını Nasıl Açtırabilirim?

Müşterisi olduğunuz bankanın şubesine giderek bireysel müşteri temsilcisinden internet bankacılığını açtırmak istememiz yeterlidir. yanımızda mutlaka kimliğimiz olması gereklidir.

İnternet Bankacılığı Güvenli midir?

İnternet bankalığını kullanmak güvenlidir. Ancak bazı durumlara dikkat etmek gerekmektedir.
Bize ait olmayan bilgisayarlarda işlem yapmaktan uzak durmak gerekmektedir.
Taklit edilerek bankanızın internet bankacılığı sayfasına ait internet sayfası oluşturulmuş olabilir. bu yüzden Bankanıza ait internet bankacılığı sayfasına bankanın adını yazarak arama motorundan ulaşmak (Google) daha güvenlidir. İnternet Bankacılığına tıkladığımızda Tarayıcı penceresinde “kapalı kilit” simgesi gözükmelidir. Eğer “kapalı kilit” simgesi yoksa, bankacılık işlemlerini yapmayın ve sistemden hemen çıkın. Çünkü kilit işareti, bağlantının şifrelenmiş olduğunu belirtir.
Mailinize gelen Bankacılık sayfalarına dikkat etmeniz gerekmektedir. size mail ile gelen linklere tıklayarak internet bankacılığına bağlanmayınız.

 İnternet Bankacılığı İle Hangi İşlemleri Yapabilirim?

Yukarıda yazılan hizmetler Vakıfbank İnternet bankacılığına ait olup bankadan bankaya göre değişiklik göstermektedir. altı çizili olanlar en çok kullanılan hizmetlerdir.

İnternet Bankacılığı ile Faturalarımı Ödemek Güvenli midir?

Fatura ödemeleri fatura merkezlerindeki ve elden yapılan ödemelerden daha güvenlidir. Gerekmesi halinde dekontunu bankadan isteyebilir veya bankanın hizmetleri arasında var ise direk e-posta hesabınıza doğrudan gönderebilirsiniz.

 Kredi Kartımı İnternet Alışverişine Nasıl Açabilirim?

Kredi kartınızı internetten alışverişe açabilmek için internet bankacılığı veya mobil internet bankacılığından açabilirsiniz.

İnternetten Alışveriş Yapmak Güvenli midir?

İnternetten alışveriş yaparken kredi kartı bilgilerini başkalarıyla paylaşmamız ve güvenli bulmadığımız alışveriş sitelerinden alışveriş yapmamamız gerekmektedir.