Powerpoint Sunum Hazırlama

loading...



Powerpoint sunum hazırlama birçok kişi tarafından çok karmaşık ve zor bir eylem gibi algılanmakta ve stresli anlar yaşamasına neden olmaktadır. Oysaki Powerpoint sunumu hazırlamak oldukça kolay bir iştir birlikte basit bir sunum hazırlayalım.

İlk olarak masaüstünde sağ tıklıyoruz ve yeni sekmesinden Microsoft Office PowerPoint sunusuna tıklıyoruz. Masaüstünde bir adet isimlendirilmemiş boş sunum karşımıza çıkıyor. ardından çift tıklayarak dosyayı açıyoruz.
 Karşımıza bu ekran çıkacak.
 Sağ tıklayarak önce sunumumuzun görselliğini ayarlamak için arka planı biçimlendir diyoruz.
 Gradyan dolguya tıklayarak belirlenmiş renklerden bir renk seçerek tümüne uygula diyoruz. Zevkinize göre bir renk seçerek görsellik katmış olduk.
 Sol tarafta bulunan slaytlardan istediğimiz kadar sayfa çoğaltabilir veya silebiliriz.
 Sağ tık kopyala ve hemen altındaki boşluğa yapıştır ile sayfa çoğaltıyoruz.
 Sunumumuza resim eklemek için hangi sayfaya eklemek istiyorsak o sayfada iken Ekle sekmesine ardından Resim'e  ardındanda dosyadan resim ekleye tıklıyoruz.
 Eklemek istediğimiz resmi bilgisayarımızdan bulup işaretliyor ve ekleye tıklıyoruz.
 Eklemiş olduğumuz resmin altındaki yazıyı silmek için yazının çerçevesine tıklayıp klavyeden DELETE tuşu ile silebiliriz veya aşağıya doğru sürükleyebiliriz.
 Resmi sağa sola çekebilir köşelerinden tutup boyutunu ayarlayabilirsiniz.
 Son olarak yazılarımızı da ekledikten sonra yapmış olduğumuz sunumu kaydetmeyi unutmamamız gerekmektedir.
Sizde Kolay bir şekilde sunum hazırlayabilir ödevlerinizi yapabilir, sevdiklerinize aile albümü hazırlayabilirsiniz. ileriki aşamalarda resim ekleme yaptığınız gibi sunumunuza video veya ses de ekleyebilirsiniz.
Yapmış olduğunuz sunumu klavyeden F5 tuşuna basarak tam ekran olarak yansıtabilir Klavye yön tuşları ilede sunumunuzu ilerletip geri alabilirsiniz.
Kolay Gelsin.