Nero Programı İle Mp3 Yapma (Nero İle Mp3 Cd'si Oluşturma)

loading...


Nero Programı İle Mp3 Yapma (Nero İle Mp3 Cd'si Oluşturma)
           
            Hepimiz kendimize ait mp3 albümü olmasını isteriz. Bugün nero programı ile sevdiğimiz şarkılardan oluşan bir mp3 albümü nasıl oluşturulur bunu göreceğiz.

          İhtiyacımız olan mp3 formatında şarkılarımız, boş bir cd, nero programı ve cd,dvd RW (yazdırma özelliği bulunan cd sürücüsü).



İlk olarak nero programını çalıştırıyoruz. Müzik yazan yere tıklıyoruz açılan sekmede müzik kutusu ses cd'sine tıklıyoruz.
 Daha sonra karşımıza çıkan pencereden yeşil artı işaretli olan ekle sekmesine tıklıyoruz.
 Daha önceden kayılı bulunan mp3'lerin bulunduğu yere gelerek eklemek istediğimiz mp3'leri seçiyoruz. Daha sonradan ekle tuşundan başka klasördeki mp3'leride dahil edebilirsiniz. 


Burada dikkat edilmesi gerekilen husus alt tarafta çizgiler halinde bulunan MB çizgileridir, oluşturduğumuz disk CD ise 700MB'yi aşmamamız gerekmektedir. 700MB'yi geçtiğimiz durumda ise 700MB'ye ulaşana kadar birkaç mp3 şarkısını işaretleyip kaldır tuşuna basmamız gerekecektir.

 Mp3 şarkılarımızı ekledikten sonra yazım hızımızı sol taraftan ayarlamamız gerekecektir yeni nesil Mp3 çalarlarda yazım hızında sıkıntı yaşanmamaktadır, Mp3'ü oynatacağımız cihazımız eski ise yazım hızını en düşük seçerek çalan şarkıların atlama yaparak çalmasını engellemiş olursunuz.
 son olarak yak tuşuna bastığımızda bilgisayarımız bizden boş (üzerinde CD RW) yazan boş CD isteyecektir. boş cd'mizi cd sürücüsüne koyduğumuzda yazma işlemi başlayacak yazma işlemi son bulana kadar cd sürücümüze herhangi bir işlem yapmamamız gerekmektedir.
yazım işlemi tamamlandı denildikten sonra mp3 cd'miz hazır olacaktır.
KOLAY GELSİN.