Android Go Nedir?

loading...


Android'in Go  Google tarafından geliştirilen yeni bir işletim sistemidir.  
Android'in yeni bir sürümü çıktığında, Yeni özellikler, tasarım değişikliği ve bazen de yeni telefonlar ortaya çıkar.  Ancak, Android'in Go sürümü yeni bir sürüm gibi görünmedi ve yeni çıkan Android'in Go telefonlar gölgede kaldı. Bunun nedeni, altı telefonun ABD'de fiyatı 100 doların altında olması ve Android'in bu sürümünün gösterişli ve pahalı telefonlarla tanıtılmamış olmasıdır.

Google'ın "Android Oreo (Go Edition)" olarak adlandırmamızı istediği Android Go, ucuz telefonları çalıştırılacak Android'in soyutlanmış bir versiyonudur.
Google cihazların sınırlı miktarda RAM ve az miktarda depolama alanı ile işlem  yapabilmesi için üç şey yaptı:

1-Android'i, 1GB RAM veya daha düşük kapasiteli telefonlarda daha iyi çalışmasını sağlamak

2-Android'in kendisinin daha az yer kaplaması sağlamak

3-Android'in önceden kurulu uygulamaları daha az yer kaplar ve daha az veri kullanır hale getirmek

Bu listedeki ilk madde ki Android'in daha iyi çalışmasını sağlamak en güzel yanı, ancak tartışmasız olarak en az dikkati çekenidir. Geçtiğimiz birkaç gün içinde altı yeni Android Go yüklü telefon piyasaya çıktı ve  Android Go ile yeterli performansı yakalamış gibi görünüyorlar.
Şu an için, Android Go'da dikkat çekici ve anlamlı olan iki farklılık var.

İlki, Google'nin daha az yer kaplamaya odaklı olması. Android'in ve varsayılan uygulamalarının kullandığı alan miktarını azaltarak, yükleme boyutunu 3 GB kadar yer kaplaması. En azından birkaç gigabaytlık bir tasarruf sağlamış olması.  8GB depolama alanına sahip telefonlar için büyük bir yenilik.

Diğer fark ise, bu uygulamaların kullanıcıların depolama ve veri kullanımını nasıl yöneteceğine yardım eden. File Go uygulamasının olması.
Ayrıca, yalnızca bazı telefonlarda bulunan ve kullanıcıların uygulamanın ne kadar veri kullandığını yönetmesine yardımcı olan Datally adı verilen başka bir uygulamanın bulunması. 

Son olarak, bir videoyu akışına girdiğinizde (temel, standart ve yüksek) kaliteli seçeneklerini sunan ve bunların her birinin ne kadar veri harcayacağını söyleyen YouTube Go uygulamasının olması.

Google ayrıca, Play Store'un daha fazla yer kaplamayan uygulamaları vurgulayan özel bir bölümünü de ekledi.

Google Gmail Go  ugulamasını sunsa da Gmail Go ve Gmail arasında önemli bir fark olmadığı görülüyor. YouTube Go nispeten daha faydalı. 

Android Go'dan Birkaç yıl önce,  Google üreticilerin Android'i iyi çalıştıran ucuz telefonlar geliştirmelerine yardımcı olmak amacıyla Android One adlı bir programı tanıttı.
Ancak üreticiler Android One beğenmedi ve girişim çöp oldu. 
Android One başlangıçta, üreticilerin Android'i çalıştırmak için düşük düzeyli performans sorunuyla baş etmeye çalıştı. Ancak  Android Go bu sorunu çözmek için tasarlandı.

Go sürümlü fiyatı uygun, bazı telefonlar. 

General Mobile'ın GM 8
Nokia 1
Alcatel 1X
ZTE Tempo Go,
Micromax Bharat

Android Go'da bile, telefonlar arasında performanta farklılıklar olabilir. Android Go, orta seviyeli telefonların sorunları için tasarlanmış gibi görünüyor.en azından kısıtlı bütçeyle telefon almak isteyen kullanıcılar için Google'nin çaba göstermesi bile güzel.