Torrent Nedir Nasıl Kullanılır Torrent İle İndirme

loading...


Bugün size İki adımda Torrent nasıl kullanılır onu anlatacağım. 
1- ilk olarak bir Torrent programı indiriyoruz. Örneğin u Torrent, bu programı bilgisayarımıza indirerek kuruyoruz. U Torrent programının kurulumu sırasında dikkat edilmesi gereken konu ise kurulum yaparken ileri tuşuna basmadan önce karşımıza çıkan tik içeren butonları incelemek ve gereksiz eklenti program ve reklam kutucuklarını pasif hale getirmeniz gerekmektedir.
u Torrent programı kurulması kolay ve fazla yer kaplamayan bir programdır.

2- Torrent Sitesi bularak üye oluyoruz. Bulduğumuz Torrent sitesi güvenilir ve kaliteli olmalıdır. internetten araştırarak kaliteli Torrent sitelerini bulabilirsiniz. bazı Torrent siteleri ilk üyelikte ücret talep etmektedir, ücretsiz olan Torrent siteleri de mevcuttur.

daha sonra üye olduğumuz Torrent sitesinden indirmek istediğimiz dosyayı seçiyoruz dosyayı bilgisayarımıza indiriyoruz Torrent sitesinden bilgisayarımıza kilobaytı düşük bir dosya link iniyor bu linkin simgesi kurmuş olduğumuz u Torrent programının simgesi şeklinde görünecektir.  
Torrent programı bunu otomatik olarak algılıyor .Dosyanın üzerine tıkladığınız zaman u Torrent programı otomatik olarak devreye girerek indirmek istediğimiz dosyanın inme durumunu, ne kadar dakika kaldığı, indirme hızı gibi veriler karşımıza çıkacaktır.
Torrent sitesinde indirmek istediğiniz dosyayı paylaşan yoksa buna ölü Torrent'de deniliyor indirme işlemini gerçekleştiremezsiniz. Dosyayı paylaşan sayısı ne kadar fazla ise indirme hızınız okadar artacaktır. Bu yüzden popüler olan dosyaları daha yüksek hızlarda indirme şansınız var.
İndirme işlemi devam ederken indirme hızını da ayarlayabiliyorsunuz.


Torrent Zararlı mıdır?


Kaynağını bilmediğimiz, korsan ve orjinal olmayan dosyaları indirmek risk taşımaktadır. Torrent tamamen zararlı demiyorum. Ücretsiz programlar, görüntüler veya ses dosyalarında sıkıntı olacağını sanmıyorum.  Ancak indirmiş olduğunuz veride bir virüs varsa bilgisayarınızda yavaşlama ve kasmalar meydana gelecektir. İndirmiş olduğunuz veriyi Antivirüs programıyla tarayarak az da olsa riski azaltmış olacaksınız.
Dikkat edilmesi gereken diğer konu ise Torrent siteleri kullanmış olduğumuz internet paketinin hızına göre çok hızlı veri indirmesi yapacaktır internetimiz hızlı ise farkında olmadan adil kullanım hakkı veya internet kotasını doldurmuş olacaksınız.
Birden fazla bilgisayar aynı modemden internet kullanıyorsa Torrent programından indirme sırasında diğer bilgisayarlardaki internet epey yavaşlama yapacaktır. bunun önüne geçmek için;  İndirme işlemi devam ederken indirme hızını sınırsızdan 1000kb/s'ye  veya daha düşük hızlara ayarlamanızı tavsiye ederim.



Adil Kullanım Hakkı Nedir Sınırsız İnternet'te Adil Kullanım Kotası Var mıdır?


Adil Kullanım Hakkı İnternet sağlayıcınızdan almış olduğunuz pakete göre farklılık gösteren internet hız düşürücü kotadır. genellikle almış olduğumuz internet paketinin para miktarına göre değişir.
Örnek verecek olursak: 75GB AKN 24 Mbps Hızında Sınırsız İnternet denildiği zaman 75 Gb veriyi bilgisayarımıza indirdiğimizde AKN(Adil Kullanım Hakkı)'mız dolmuş olur ve internet hızımız 24Mbps'den  8 Mbps'ye kadar düşecektir. (aldığımız internet paketinin şartına göre değişir)
Sınırsız internet dediği ise 75Gb'ı aştıktan sonra 24Mbps'den  8 Mbps'ye düşerek, internet yenilenme tarihine kadar ne kadar kullanırsanız kullanın ekstra olarak bir ücret ödemeyeceksiniz.
Sadece indirme hızınız düşecektir. 
24Mbps ile saniyede yaklaşık olarak 4Mb veri indirmeye tekabül eder. 1Gb veriyi yaklaşık olarak 5 dakika gibi bir sürede indirebilirsiniz.