Format Sonrası Kurulması Gereken Programlar

loading...




İlk yapmanız gereken bilgisayar sistemimizin 32 bit mi yoksa 64 bit mi olduğunu öğrenmek:


Bilgisayarım-sağ tık özellikler-sistem kısmından-sistem türüne bakıyoruz. Sistem türü ayrımı olan programları bilgisayarımızın sistemi ne ise ona göre seçerek kurulum yapıyoruz.






Aşağıda sıralanan Format Sonrası programları paket halinde indirmek için tıklayınız.( link yazının en alt kismindadir )


1- Winrar


2- İnternet Tarayıcı Google Chorme


3- Bs Player4- Avira Antivir Free


5- Java


6- Flash Player


7- Adobe Reader


8- Ccleaner


9- Deamon Tools


10- K Lite Codec Paketi














1- WİNRAR :


Çok sık kullanılan bir programdır.dosyaları sıkıştırmaya veya sıkıştırılmış dosyaları açmanıza yarar.


Mail sistemi veya skype gibi programlardan birden çok fotoğraf veya klasörü winrar ile sıkıştırarak tek seferde gönderebilirsiniz. Bilgisayarınızın olmazsa olmaz programı denilebilir.






2- İNTERNET TARAYICI GOOGLE CHORME:


İnternete girmek için birçok tarayıcı kullanabilirsiniz. size tavsiye edeceğim internet tarayıcısı Google Chorme kullanımı basit ve hızlı, en üst satırı da otomatik olarak en çok kullanılan arama motoru google de arama yapıyor. bu program ile her seferinde google.com'u açmak zorunda değilsiniz.


hızlı ve yumuşak kullanımı ile Google Chorme programı beklentilerinizi karşılayacaktır.






3- BS PLAYER:


Bu program video ve ses oynatma programıdır. en güzel yanı ise yabancı bir film veya dizi izlerken alt yazıları otomatik olarak bulur. sizi altyazı yayınlayan sitelerde arama derdinden kurtarır.


Otomatik olarak alt yazıyı bulamazsa bs player çalışırken ekrana sağ tıklayarak alt yazılar kısmından altyazıları aratıp ekleme seçeneği de sunmuştur.


Diğer bir güzel yanı ise bu program bir çok kodeği içerisinde bulundurarak farklı formatlardaki videoları açabilme yeteneğine sahiptir.




4- AVİRA ANTİVİR FREE:
Antivirüs programıdır. bilgisayarınızı zararlı yazılımlardan korumaya yardımcı olur ücretsiz bir programdır. İnternette gezinirken de online olarak koruma sağlar.
Ferah bir programdır, bilgisayarınızda kasma yapmayacak antivirüs programlarından bir tanesi de Avira Antivirüs programıdır.

5- JAVA:
İnternette gezindiğimiz birçok site bu program tarafından desteklenmektedir. Java desteği olan sitelere girdiğimizde bu program bizde eksik ise Java yükleyin şeklinde bize uyarı verecektir.
Daha çok oyun sitelerinde karşımıza çıkan bu program bilgisayarınızda olması gereken uygulamalardandır.

6- FLASH PLAYER:
Flash Player de tıpkı java programı gibi İnternette gezindiğimiz birçok site tarafından kullanılmaktadır. Bilgisayarınızda eksik ise Flash Player yükleyiniz şeklinde uyarı verecektir.




7- ADOBE READER :
PDF formatındaki dosyaları açabilmek için kullanılır. Birçok dokümanı açmak için bu program kurulu olması gerekmektedir.
Sınava giriş belgelerini açmak için Adobe Reader programı bilgisayarınızda kurulu olması gerekmektedir.



8- CCLEANER:


Bilgisayarınızdaki gereksiz dosyaları, internette girdiğiniz sitelere ait temp dosyalarını ve internet geçmişini isteğe bağlı olarak silerek bilgisayarınızı optimize eder daha hızlı çalışmasını sağlar.






9- DEAMON TOOLS:


Deamon tools programı bilgisayarımızda bulunan .ISO uzantılı kalıp dosyaları okumak için kullanılan bir programdır.


Oyunların çoğu kalıp dosya olarak indirilir ve bilgisayarınızda Daemon tools programı yoksa oyunu kurmanız mümkün olmayacaktır.


Oyunları seven biriyseniz bu programı mutlaka kurmanız gerekmektedir.






10- K LİTE CODEC PAKETİ:


İzlemek istediğiniz bir videoyu açamıyorsanız bu programı kurduktan sonra tekrar deneyiniz. içerisinde birçok kodek paketi barındırır.

11- MİCROSOFT OFFİCE:
Olmazsa olmaz diyebileceğimiz programlardandır. Bilgisayarda World, Excel, Power Point gibi sık kullanılan programların paket halidir. Ofis çalışanlarının olmazsa olmazıdır. Birçok sürümü vardır. Lisansı ücretli bir programdır. ücretsiz deneme sürümlerini internetten indirebilirsiniz.



12- NERO PROGRAMI:


Cd, Dvd yazma programıdır. kendi Mp3 albümümüzü oluşturmak yada kalıp bir dosyayı Cd ye yazmak veya bilgisayarımızda kalıp dosya oluşturmak gibi bir çok fonksiyonu bulunan bir programdır. En yaygın kullanımı müzik cd'si oluşturma Mp3 yapmadır.




Format Sonrası programları paket halinde indirmek için tıklayınız.